Storitve

Dr. Matej Kuliš ponujaja celovito skrb za vaše oralno zdravje, vključno z protetiko, implantologijo in parodontologijo, skupaj z zdravljenjem stanj, kot je bruksizem, ter nudenjem rednih pregledov in splošnega zobozdravstva za ohranjanje zdravih zob in dlesni.

Stomatološka protetika

Stomatološka protetika je veja stomatologije, ki se ukvarja z rekonstrukcijo obstoječih zob, nadomestitvijo manjkajočih zob in tkiv, implantologijo in estetsko rekonstrukcijo zob.

Kot specialist protetike opravljam predvsem posege iz stomatološke protetike in implantologije. Velik poudarek dajem na načrtovanje posega, predprotetično pripravo mhkih tkiv (dlesni) in optimalno izbiro protetičnega posega. Kvalitetno načrtovanje posega in pravilna izbira protetičnega posega sta ključni za dolgoročno uspešnost protetičnega izdelka, zdrave dlesni brez vnetja pa dokaz uspešne izvedbe. Ravno zato so moje slike vedno prikazane z dlesnimi in ne v nasmehu kjer ustnice skrijejo bistvo.

 

Implantologija

Implantati predstavljajo eno od opcij za nadomestitev manjkajočega zoba. Pri implantologiji dajem velik poudarek na primernost kandidata za oskrbo z implantati, na načrtovanje operativnega posega, predpripravo polja – peri-implantantnih tkiv v katerega je predvidena postavitev implantata ter protetično oskrbo implantata. Najbolj ključne stvari za dolgotrajno uspešnost implantatov so; protetično pravilna postavitev implantatov v kosti, predpriprava peri-implantantnih tkiv in oskrba z optimalno protetično nadgraditvijo, ki omogoča adekvatno oralno higijeno in funkcijo ter zdrave dlesni.

 

Parodontologija

Zdrave dlesni so ključnega pomena za celotno zdravje. Sama parodontalna zdravljenja potekajo dolgo vendar so zdrave dlesni eden ključnih pogojev za dolgoročno uspešnost protetičnih izdelkov in implantatov. Poleg zdravljenja so danes možni tudi estetsko-rekonstruktivni postopki na dlesnih. Z njimi odpravljamo stečene estetske nepravilnosti na dlesnih kot je naprimer odpravljanje recesij dlesni, neenakomernosti v dlesni (izenačevanje nivojev dlesni) in tako povrnemo naravno harmonijo dlesni in zob.

 

Bruksizem

Težave povezane s stiskanjem in škrtanjem zob (bruksizem) so problemi s katerimi se zaradi današnjega tempa življenja srečujemo vse pogosteje. Posledice bruksizma so mnogokart spregledane oziroma prepozno opažene ali zaradi same kompleksnosti posega netretirane. Največji problem je, da se bruksizem kot sam ne more zdraviti saj je psihološkega vzroka lahko pa se zdravijo, odpravijo in ublažijo njegove posledice. Tukaj pristopam celostno in kot eden redkih specialistov iz tega področja na svetu uvajam sodobne metode zdravljenja in odpravljanja posledic bruksizma.

 

Redni pregledi

Redni pregledi pri zobozdravniku so izjemno pomembni, da preprečimo nastanek bolezni zob in vzdržujemo zdravo stanje v ustih. Uspešnost in dolgotrajnost protetičnih nadomestkov in implantatov je bistveno boljša pri pacientih, ki vzdržujejo zdravo stanje z obiskovanjem rednih kontrol. Redne kontrole v predvidenem časovnem intervalu so še posebej pomebne pri pacientih pri katerih je bilo opravljeno parodontalno zdravljenje zaradi zdravljenja ene od vrst parodontitisa, saj se parodontitis, če se z rednimi kontrolami ne vzdržuje zdavega stanja, zelo hitro reaktivira. Redni pregledi so prav tako potrebni zaradi spremljanja stanja protetičnih nadomestkov in implantatov.

Preberite tudi:

 

Splošno zobozdravstvo

Naravni zob najboljša osnova zato je vzdrževanje zdravja zob izrednega pomena. Danes se lahko z naprednimi metodami ozdravi marsikateri zob.

Preberite še: