Stomatološka protetika je veja stomatologije, ki se ukvarja z nadomestitvijo manjkajočih zob in estetsko korekcijo obstoječih zob.

S tovrstnimi posegi ne izboljšujemo zgolj funkcijo in estetiko zobovja, ampak tudi kvaliteto vašega življenja.

Največji del posegov estetske stomatologije je prav področje stomatološke protetike. Stomatološka protetika se ukvarja tudi z:

  • zdravljenjem funkcijskih težav ustne votline, kot so stiskanje in škrtanje z zobmi (bruksizem), posledica katerih so majhni in obrabljeni zobje;
  • problemi s čeljustnim sklepom.

Stomatološko protetiko delimo na fiksno in snemno protetiko.

Fiksna protetika: s tem pojmom označujemo protetične izdelke, ki jih trajno pričvrstimo na zobe oz implantate. V fiksno protetični izdelke spadajo krone/prevleke, mostički, luske/fasete/veneers, Inlay, Onlay, Overlay.

Snemna protetika: S snemno protetiko se sanira popolna ali večja izguba zob ter obzobnih tkiv. Pri izdelavi proteze, pa naj gre to za delno ali popolno protezo dajem velik pomen funkciji, udobju in naravnemu videzu.

Tekom posegov dajem velik poudarek na individualni pristop, kvaliteto in estetiko. Pred vsakim protetičnim posegom naredim natančno analizo in načrt izvedbe operativnega posega. Vsakega protetičnega posega se lotim z največjo mero natančnosti in velikim časovnim vložkom.